Storseger för Växjö hemma mot Oskarshamn

Växjö hade en riktig målfest när man besegrade Oskarshamn hemma i Vida Arena i SHL. Växjö vann med hela 9-1 (3-0, 2-1, 4-0).

Växjös fina hemmaform håller i sig. Segern var fjärde raka i Vida Arena.

Växjö spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Zachary Giuttari, Marcus Sylvegård och Tobias Rieder. Växjö var långt ifrån nöjt där. Oskarshamn reducerade dock till 3-1 genom Lukas Jasek tidigt i andra perioden av perioden.

Växjö stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 3-1 till 6-1 på bara 7.04. Växjö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Robert Rosén, Martin Lundberg och Gabriel Carlsson.

Joel Persson gjorde ett mål för Växjö och spelade dessutom fram till tre mål, Kalle Kossila hade fyra assists, Marcus Sylvegård stod för ett mål och två assists och Zachary Giuttari gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Det här betyder att Växjö ligger på andra plats i tabellen, och Oskarshamn är på 14:e och sista plats.

På torsdag 16 november 19.00 spelar Växjö borta mot Skellefteå, och Oskarshamn borta mot Modo Hockey.