Skellefteå överkörda – i prestigemötet: “Vi är lite klena”

Det var ett tungt möte uppe i Skellefteå som tog emot Frölunda. Då klev göteborgarna ut och knockade regerande mästarna med 4-0.

Frölunda gjorde 1-0 i den första perioden mot Skellefteå, men på bilderna framgick det att Max Friberg var inne i målområdet och hade kontakt med Linus Söderström.

– Det där kommer inte bli mål. Han stör Söderström från att rädda pucken. Det är en fredad zon för målvakten och jag tycker inte heller att Sandin-Pellikka trycker in honom i målvakten. Det ska inte vara godkänt, kommenterade TV4:s expert Sanny Lindström under sändningen.

Domarna gick ut och granskade situationen, och kom mycket riktigt fram till att målet inte skulle räknas. Spelet gick vidare och bara minuter senare gjorde istället Skellefteå 1-0, trodde alla. Men även den här gången gick domarna ut och kollade på videon.

Där visade det sig att Pär Lindholm inte träffade pucken med klubban efter att ha plockat ner den. Det räknades därför som att han hade kastat pucken in i mål och ännu en gång slog domarna ut med armarna och plockade bort målet.

Ett godkänt mål – till slut

Den andra perioden fortsatte på inslagen väg. När David Edstrom grötade in 1-0 kom återigen tecknet för videogranskning. Den här gången tog det också längre tid. Edstrom hade uppenbar kontakt med Linus Söderström inne i målområdet där domarna försökte avgöra om det var Frölundatalangen eller Skellefteåbacken Oskar Nilssons fel att kontakten uppstod.

Till skillnad från tidigare valde domarna också att döma mål den här gången.

– Han har åkriktningen in mot Söderström. Det är crosschecken som Nilsson gör i sista skedet på Edstrom. Det är det som man går på, säger Sanny Lindström.

Skellefteå överkörda i den tredje perioden

Till sist kom det också ett godkänt mål när Wiktor Nilsson bombade in 2-0 i den andra perioden. I den tredje perioden fortsatte sedan Frölunda med att få hål på Skellefteå.

3-0 kom via Henrik Tömmernes, och mindre än 20 sekunder senare satte Linus Högberg 4-0 och punkterade matchen. Något mer mål kom heller inte utan Frölunda segrade efter att ha stängt ner motståndet sista tio minuterna.

– Det är ganska stora siffror. Så var det inte från start, vi var ganska bra och intensiva i den första perioden. Sen förlorar vi lite duellspel framför målvakterna i den andra perioden. Det är inte effektiviteten framför mål som vi behöver. Sen efter 3-0 tycker jag det blir en enkel resa för Frölunda. Vi är lite klena i duellspelet framför Linus, säger Robert Ohlsson till TV4 efter matchen.

Frölunda och Skellefteå ligger nu delad etta i SHL-tabellen på 24 poäng vardera.