Segerraden förlängd för Växjö – besegrade HV 71

6-1 (2-0, 2-1, 2-0) blev resultatet när Växjö och HV 71 möttes i Vida Arena på lördagen. I och med detta har Växjö fem raka segrar i SHL.

Därmed har Växjö sex raka segrar på hemmaplan.

Växjö startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Hugo Gustafsson och Joachim Blichfeld. Växjö gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Dylan McLaughlin och Robert Rosén.

HV 71 reducerade dock till 4-1 genom Kalle Maalahti med 2.21 kvar att spela av perioden. Växjö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Joel Persson och Joachim Blichfeld.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Växjö på andra plats och HV 71 på 13:e plats.

Tisdag 28 november 19.00 spelar Växjö borta mot Modo Hockey. HV 71 möter Örebro Hockey hemma i Husqvarna Garden torsdag 30 november 19.00.