Mikkel Aagaard fixade segern för Modo Hockey i matchen mot Malmö

Det blev ett hattrick för Modo Hockeys Mikkel Aagaard i matchen mot Malmö i SHL. Modo Hockey vann på bortaplan med 4-3 (1-1, 2-1, 1-1). Sampo Ranta gjorde också ett mål för segrarna, målen för Malmö gjordes av Janne Kuokkanen, Johan Olofsson och Lauri Pajuniemi.

Första perioden var jämn. Malmö inledde bäst och tog ledningen genom Johan Olofsson efter 13.02, men Modo Hockey kvitterade genom Mikkel Aagaard bara tre minuter senare. Modo Hockey startade också andra perioden vassast. Laget gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Mikkel Aagaard och Sampo Ranta innan Malmö svarade och gjorde 3-2 genom Lauri Pajuniemi. Modo Hockey utökade ledningen på nytt, återigen genom Mikkel Aagaard efter 1.51 i tredje perioden.

Janne Kuokkanen reducerade förvisso, men närmare än 3-4 kom inte Malmö.

Mikkel Aagaard gjorde tre mål för Modo Hockey.

Det här var Malmös sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo Hockeys sjätte uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Malmö ligger på nionde plats medan Modo Hockey har åttondeplatsen.

I nästa match möter Malmö Färjestad borta och Modo Hockey möter Örebro Hockey borta. Båda matcherna spelas torsdag 23 november 19.00.