Linköping avgjorde i straffläggningen hemma mot Timrå

Det blev en riktigt tajt match när Linköping tog emot Timrå i SHL. Matchen avgjordes först efter straffar, där Linköping var starkast, och slutresultatet blev därmed 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Linus Hultström blev hjälte i straffläggningen.

Timrå började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.15 slog Joonas Lyytinen till på pass av Dennis Värmhed.

Linköping kvitterade till 1-1 efter 16.43, när Oscar Fantenberg slog till assisterad av Christoffer Ehn och Arvid Costmar.

Laget tog också ledningen efter 20.55, när Ty Rattie hittade rätt framspelad av Remi Elie och Linus Hultström.

Efter 13.16 i andra perioden slog Magnus Pääjärvi till, på pass av Joonas Lyytinen och Tim Erixon och kvitterade för Timrå. I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 4-4 efter tre perioders spel.

Fjärde perioden blev mållös.

Linus Hultström gjorde ett mål för Linköping och två målgivande passningar.

Det här var Linköpings nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrås elfte uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Linköping på sjätte plats i tabellen, medan Timrå är på sjunde plats.

Linköping möter Rögle i nästa match borta lördag 9 mars 15.15. Timrå möter samma dag Luleå hemma.