Tungt för Leksand – förlorar igen: “Alldeles för dåligt”

I kväll blev det ännu en förlust för LIF med hela 6-3 borta mot Skellefteå.

– Det är alldeles för dåligt, säger Oskar Lang efter förlusten.

Leksand förlorar återigen – och ligger kvar i botten av SHL-tabellen. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Leksand har fått en tuff start på SHL-säsongen.

Under torsdagskvällen blev det värre då Leksand åkte på en ännu en förlust sedan Skellefteå vunnit med 6-3. De har nu släppt in 24 mål på sex matcher och i fyra av dessa matcherna har LIF släppt in fem eller fler mål.

Skellefteå satte gasen i botten direkt från start och tog ledningen efter två minuter då Pär Lindholm gjorde mål i boxplay. Halvvägs in i perioden så kom sedan även 2-0 till hemmalaget genom Jonathan Pudas. Leksand reducerade dock genom Marcus Karlberg bara 26 sekunder efter 2-0-målet. Men Skellefteå återtog sin tvåmålsledning – bara 31 sekunder efter Leksands mål. Jonathan Johnson gjorde sitt första mål för säsongen för 3-1 till Skellefteå i powerplay.

I den andra perioden så utökade Skellefteå igen då Anton Heikkinen sköt 4-1 på en kontring efter passning av fjolårets poängkung Oscar Lindberg. Leksand fick däremot kontakt igen när lagkaptenen Patrik Zackrisson reducerade till 4-2 med 54 sekunder kvar av mittperioden.

Tungt för Leksand – fem förluster på sex matcher

Men närmare än så kom aldrig Leksand. I tredje perioden drog Skellefteå ifrån ytterligare. Först kom 5-2 genom Rickard Hugg redan efter 44 sekunders spel. Senare utökade hemmalaget även till 6-2 då Pontus Johansson gjorde mål.

Slutresultatet blev sedan 6-3 efter att Justin Kloos reducerat för bortalaget. Det blev alltså en större förlust för LIF trots att de vann skotten med 33-24 i matchen.

– Vi skapar jättemycket och borde gjort fler än tre mål. Samtidigt så kan vi inte släppa in sex mål heller… Det är alldeles för dåligt, säger Oskar Lang efter förlusten.

Leksand har nu förlorat fem av de sex första matcherna den här säsongen och ligger alltjämt i botten av tabellen med blott fyra insamlade poäng. Hemmalager Skellefteå ligger å sin sida fortfarande tvåa i tabellen bakom Färjestad efter att ha startat med fem vinster på sex matcher.

Skellefteå – Leksand 6–3 (3-1,1-1,2-1)

Skellefteå: Pär Lindholm, Jonathan Pudas, Jonathan Johnson, Anton Heikkinen, Rickard Hugg, Pontus Johansson.
Leksand: Marcus Karlberg, Patrik Zackrisson, Justin Kloos.

TV: De åker ur SHL – enligt spelarna