Viktiga poäng för HV71 – tog revansch på Växjö

Efter tre raka förluster kom viktiga poäng för HV71.
De regerande mästarna, Växjö besegrades med 3–2 på ordinarie tid.

Det blev 3-2 (1-0, 2-2, 0-0) till HV71 när laget mötte Växjö under lördagen i SHL. Med det tog hemmalaget en skön revansch efter senaste mötet lagen emellan då det blev hela 6-1.

HV71 började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.18 slog Mikael Seppälä till framspelad av Simon Önerud och Mattias Tedenby. HV71 inledde andra perioden med att göra 2-0 genom Mattias Tedenby, innan Växjö svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Joachim Blichfeld för framspelad av Zachary Giuttari och Keegan Lowe efter 4.58.

Sedan var det dock HV71 som tog greppet. Radan Lenc gjorde 3-2 efter 10.13, på pass av Oscar Fisker Molgaard och Oskar Stål-Lyrenäs. I tredje perioden höll HV 71 i sin 3-2-ledning och vann.

Det här var HV 71:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Växjös sjätte uddamålsförlust.

Resultatet innebär att HV 71 ligger kvar på 13:e plats och Växjö på andra plats i tabellen.

På torsdag 4 januari 19.00 spelar HV 71 borta mot Örebro Hockey, och Växjö hemma mot Malmö.

TV: Isac Born om Henrik Lundqvist-hyllningen: "Supermäktigt"