Frölunda vann – kvitterade serien mot Leksand

Frölunda vann på hemmaplan med 4-2 (1-0, 1-1, 2-1) och utjämnade till 1-1 i matchserien mot Leksand i SM-kvartsfinalen.

Frölunda tog ledningen efter 4.06, genom Max Friberg assisterad av Henrik Tömmernes och Malte Strömwall. Efter 3.16 i andra perioden gjorde Frölunda 2-0 genom Tom Nilsson.

Leksand reducerade dock till 2-1 genom Lukas Vejdemo efter 5.25 av perioden. 13.05 in i tredje perioden nätade Leksands Peter Cehlarik framspelad av Lucas Elvenes och kvitterade för Leksand.

14.12 in i perioden slog Mikael Ruohomaa till på pass av Malte Strömwall och Max Friberg och gav laget ledningen för Frölunda.

Laget punkterade matchen med ett 4-2-mål med 16 sekunder kvar att spela genom Linus Nässén framspelad av Mikael Ruohomaa. Det fastställde slutresultatet till 4-2.

Nästa match spelas på tisdag 19.00, i Tegera Arena.