Frölunda avgjorde i förlängningen mot Linköping

Matchen i SHL mellan hemmalaget Frölunda och gästande Linköping var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0). Jere Innala gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Frölunda.

Första perioden blev mållös. Frölunda gjorde 1-0 genom Jere Innala efter 12.12 i andra perioden.

Efter 14.05 av perioden kunde Markus Ljungh kvittera till 1-1 för Linköping. Frölunda tog ledningen på nytt genom Christian Folin efter 3.24 i tredje perioden.

Linköping gjorde 2-2 genom Filip Bystedt efter 8.36 av matchen. I förlängningen tog det 2.56 innan Frölunda avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Jere Innala, på pass av Henrik Tömmernes och David Edstrom.

Frölunda tar viktiga poäng

Frölunda har två segrar och tre förluster och 9–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har en vinst och fyra förluster och 13–18 i målskillnad. Det här var Frölundas 17:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings nionde uddamålsförlust.

Frölunda möter Luleå i nästa match borta torsdag 7 mars 19.00. Linköping möter samma dag Timrå hemma.