Förlängningsseger för Leksand mot Oskarshamn

Leksands väg till seger mot Oskarshamn borta i SHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Leksand avgöra till 3-2 (2-0, 0-2, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Max Veronneau, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Leksand startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Eddie Larsson och Patrik Norén. Efter 2.36 i andra perioden slog Markus Nenonen till, framspelad av David Quenneville och Jonas Engström och reducerade åt Oskarshamn.

Olli Palola gjorde dessutom 2-2 efter 15.37 på pass av Viktor Lodin och Anton Mylläri.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 3.20 innan Leksand avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Max Veronneau.

Leksands Max Veronneau stod för tre poäng, varav ett mål.

Oskarshamn har fem förluster och 7–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand har två vinster och tre förluster och 10–17 i målskillnad. Det här var Oskarshamns åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands sjunde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Oskarshamn ligger kvar på 14:e och sista plats och Leksand på sjunde plats i tabellen.

Oskarshamn möter Malmö i nästa match borta torsdag 29 februari 19.00. Leksand möter samma dag Frölunda hemma.