Färjestad vann och kvitterade finalserien

Färjestad kvitterade finalserien mot Luleå. Fyra mål och noll insläppta säkrade segern i den andra finalmatchen.

Färjestad vann på hemmaplan med 4-0 (2-0, 1-0, 1-0) mot Luleå i SM-finalen herr. Därmed står det nu 1-1 i matchserien.

I början av matchen var Färjestad starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden. Det första i powerplay genom Theodor Lennström och det andra genom Daniel Viksten.

Efter 5.10 i andra perioden slog Martin Johansson till, på pass av Joel Nyström och Marcus Nilsson och gjorde 3-0. Till slut kom också 4-0-målet genom Joakim Nygård som ökade Färjestads ledning framspelad av Albert Johansson när han satte pucken i Luleås tomma målbur. Det fastställde slutresultatet till 4-0.

De båda lagen möts igen tisdag 3 maj 19.30, i Coop Norrbotten Arena.

TV: Uppsnack inför SM-finalen mellan Luleå och Färjestad