Efterlängtad seger för HV 71 – steg åt rätt håll mot Oskarshamn

HV 71 har haft en tung period med fem förluster i rad i SHL. Men borta mot Oskarshamn bröts den tuffa sviten. Det blev 2-5 (1-1, 1-1, 0-3) i matchen i Be-Ge Hockey Center.

Första perioden var jämn. Oskarshamn inledde bäst och tog ledningen genom Viktor Lodin efter 7.30, men HV 71 kvitterade genom Oskar Stål-Lyrenäs efter 13.38. Oskarshamn tog ledningen på nytt genom Patrik Karlkvist efter 12.36 i andra perioden.

Med 1.12 kvar att spela av perioden kunde Victor Sjöholm kvittera till 2-2 för HV 71. HV 71 spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom mål av Nicholas Shore, André Petersson och Simon Önerud och avgjorde matchen. Det sista målet kom med tre sekunder kvar att spela.

Det här betyder att Oskarshamn ligger kvar på 13:e plats i tabellen, och HV 71 sist, på 14:e plats.

På torsdag 2 november 19.00 spelar Oskarshamn hemma mot Linköping, och HV 71 hemma mot Skellefteå.