Bortasegern mot Rögle förlänger sviten för Leksand

Leksand är svårslaget i SHL. Mot Rögle borta i Catena Arena på tisdagen blev det seger igen. Laget vann med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) och har nu fem segrar i rad.

Peter Cehlarik blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 18.21 in i tredje perioden.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 11.42 in i andra perioden som Leksand tog ledningen genom Max Veronneau på pass av Justin Glenn Kloos.

1.07 in i tredje perioden slog Linus Sandin till framspelad av Adam Engstrom och Brady Ferguson och kvitterade för Rögle.

Men Leksand avgjorde matchen med 1.39 kvar att spela genom Peter Cehlarik.

Det här var Rögles tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands åttonde uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Rögle på tolfte plats i tabellen, medan Leksand är på femte plats.

På torsdag 7 mars 19.00 spelar Rögle borta mot Oskarshamn, och Leksand hemma mot Modo Hockey.