Efter sju förluster i rad – äntligen är sviten bruten för SDE

Matchen mellan SDE och HV 71 i Enebybergs Ishall slutade 5-0 (2-0, 3-0, 0-0). Ett skönt trendbrott för SDE. Laget hade före onsdagens hemmamatch sju förluster i rad i SDHL.

SDE startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Mathea Fischer och Michelle Löwenhielm. SDE stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-0 till 5-0 på bara 6.48. SDE tog därmed en klar seger. Tredje perioden blev mållös, och SDE höll i sin 5-0-ledning och vann.

Gabriela Ann Jones gjorde två mål för SDE och spelade dessutom fram till ett mål och Shae Demale hade tre assists.

SDE stannar därmed på åttonde plats, och HV 71 på nionde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för SDE är AIK. Lagen möts lördag 17 februari 17.10 i Österåker Sportcentrum. HV 71 tar sig an Linköping hemma fredag 16 februari 18.00.