Viktig seger för Brynäs – håll undan mot HV71

Det blev en uddamålsseger för Brynäs i matchen mot HV 71 i SDHL på fredagen. Laget vann med 5-4 (2-1, 3-2, 0-1) hemma i Monitor ERP Arena.

Brynäs startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Jenniina Nylund och Sanni Vanhanen innan HV 71 svarade och gjorde 2-1 genom Kennedy Bobyck. Även i andra perioden var det hemmalaget som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Efter 9.27 i tredje perioden reducerade HV 71:s Kennedy Bobyck på nytt på pass av Teghan Inglis och Jenna Raunio. 5-4-målet blev matchens sista.

HV 71:s Kennedy Bobyck stod för tre poäng, varav två mål. Hanna Thuvik hade tre assists för Brynäs och Sanni Vanhanen gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Brynäs fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Söndag 20 oktober spelar Brynäs hemma mot Frölunda HC 15.00 och HV 71 mot Modo borta 12.00 i Hägglunds Arena.