Brynäs utslaget efter tung förlust mot Luleå/MSSK

Förlust i avgörande matchen på bortaplan mot Luleå/MSSK med 2-5 (1-3, 1-1, 0-1) på torsdagen gör att Brynäs nu är utslaget i SDHL SM-final. Luleå/MSSK vann med 3-2 i matcher.

Luleå/MSSK stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3, på bara 9.13 i mitten av perioden.

Brynäs reducerade dock till 1-3 genom Maja Nylén-Persson efter 19.18. Brynäs gjorde 2-3 genom Denisa Krizova tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Luleå/MSSK tog ledningen med 2-4 genom Petra Nieminen efter 18.16. Luleå/MSSK punkterade matchen med ett 2-5-mål med 17 sekunder kvar att spela i tredje perioden på nytt genom Petra Nieminen assisterad av Viivi Vainikka. Det fastställde slutresultatet till 2-5.

Luleå/MSSK:s Viivi Vainikka hade tre assists.

Brynäs har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Luleå/MSSK har tre vinster och och två förluster.