Washington starkast i straffläggningen – vann hemma mot Minnesota

Det var jämnt hela vägen när Washington mötte Minnesota hemma i NHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (2-1, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0). John Carlson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. Minnesota inledde bäst och tog ledningen genom Marco Rossi efter 2.16, men Washington kvitterade genom Tom Wilson. Och Washington hann också ta ledningen, genom Dylan Strome.

Andra perioden blev mållös. 1.17 in i tredje perioden nätade Minnesotas Ryan Hartman och kvitterade för Minnesota. I straffläggningen var det Washington som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod John Carlson för.

Det här var Washingtons andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Minnesotas andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Washington nu ligger på sjunde plats i tabellen, och Minnesota är på fjärde plats.

I nästa match möter Washington San Jose hemma och Minnesota möter New Jersey borta. Båda matcherna spelas söndag 29 oktober 22.00.