Washington avgjorde i förlängningen mot NY Islanders

Matchen mellan Washington och NY Islanders i NHL slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Dylan Strome som stod för det avgörande målet.

Washington tog ledningen efter nio minuters spel, genom Hendrix Lapierre assisterad av Aliaksei Protas. Efter 1.03 i andra perioden nätade Hudson Fasching, på pass av Cal Clutterbuck och kvitterade för NY Islanders.

Washingtons Joel Edmundson gjorde 2-1 efter 13.12 framspelad av Anthony Mantha och Hendrix Lapierre.

12.02 in i tredje perioden slog Anders Lee till och kvitterade för NY Islanders. I förlängningen tog det 1.41 innan Washington avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Dylan Strome.

Det här var Washingtons nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också NY Islanders tionde uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Washington på femte plats och NY Islanders på tredje plats.

Washington tar sig an Columbus i nästa match borta fredag 22 december 01.00. NY Islanders möter Carolina borta söndag 24 december 01.30.