Väntad seger för Tampa Bay som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Tampa Bay, och så blev det också när det formstarka laget mötte San Jose på bortaplan. Efter segersiffrorna 4-1 (1-1, 0-0, 3-0) har nu Tampa Bay fem raka segrar. San Jose har sex förluster i rad i NHL.

Första perioden var jämn. Tampa Bay Lightning inledde bäst och tog ledningen genom Nicholas Paul efter 4.59, men San Jose Sharks kvitterade genom William Eklund bara tre minuter senare. Efter 20.27 i andra perioden nätade Brayden Point, framspelad av Nikita Kucherov och Steven Stamkos och gav Tampa Bay ledningen. I tredje perioden var det Tampa Bay som var starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom mål av Anthony Duclair och Brayden Point och avgjorde matchen.

Tampa Bays Nikita Kucherov hade fyra assists och Brayden Point gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Det här betyder att San Jose ligger kvar på åttonde och sista plats i tabellen, och Tampa Bay på fjärde plats.

Nästa motstånd för San Jose är Chicago. Tampa Bay tar sig an Los Angeles borta. Båda matcherna spelas söndag 24 mars 03.30.