Vancouver vände – med tre raka mål i andra perioden

Hemmalaget Montreal hade ledningen efter en period i matchen mot Vancouver. Men Vancouver öste på rejält i andra perioden där laget gjorde tre raka mål. Till slut blev det hela 2-5 (0-0, 0-3, 2-2) i matchen i NHL.

Segern var Vancouvers sjätte på de senaste sju matcherna.

Den första perioden slutade 0–0. Vancouver spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Conor Garland, Ilya Mikheyev och Dakota Joshua. Montreal reducerade dock till 1-3 genom Michael Matheson efter 6.47 av matchen.

Vancouver ökade ledningen till 1-4 genom Brock Boeser med 1.27 kvar i perioden i tredje perioden.

Arber Xhekaj reducerade dock för Montreal med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Vancouver kunde dock avgöra till 2-5 med 18 sekunder kvar av matchen genom Phillip Di Giuseppe.

Det här betyder att Montreal är kvar på sjätte plats, och Vancouver stannar på andra plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Montreal är Calgary. Lagen möts onsdag 15 november 01.00 i Bell Centre. Vancouver tar sig an NY Islanders hemma torsdag 16 november 04.00.