Tungt för Nashville – Montreal bröt fina vinstsviten

Nashville har haft en stark period i NHL och inför matchen hemma mot Montreal hade laget tagit åtta raka segrar. På onsdagen tog det stopp och matchen i Bridgestone Arena slutade 3-4 (1-0, 1-2, 1-1, 0-1) efter förlängning. Det var första förlusten sedan den 16 februari för Nashville.

Nick Suzuki slog till efter bara 17 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Nashville Predators tog ledningen efter 15.27, genom Filip Forsberg på pass av Luke Evangelista och Ryan O’Reilly. Efter 5.15 i andra perioden nätade Gustav Nyquist, framspelad av Filip Forsberg och Ryan O’Reilly och gjorde 2-0.

Montreal Canadiens Brendan Gallagher gjorde 2-1 efter 16.38 på pass av Jake Evans och Josh Anderson.

David Savard gjorde dessutom 2-2 efter 16.42 framspelad av Cole Caufield och Nick Suzuki.

12.26 in i tredje perioden slog Ryan O'Reilly till på pass av Gustav Nyquist och Jeremy Lauzon och gav laget ledningen för Nashville.

14.59 in i perioden nätade Montreals Joshua Roy och kvitterade för Montreal.

Laget avgjorde matchen i förlängningen genom Nick Suzuki framspelad av Cole Caufield. Suzuki fullbordade därmed Montreals vändning.

Ryan O'Reilly gjorde ett mål för Nashville och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var Nashvilles nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Montreals 16:e uddamålsseger.

Det här betyder att Nashville ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Montreal på sjunde plats.

Fredag 8 mars möter Nashville Buffalo hemma 02.00 och Montreal möter Carolina borta 01.00.