Tung seger för Vegas i toppmatchen mot NY Rangers

Det var två topplag som möttes i NHL på fredagen. Och det slutade med seger för Vegas, som besegrade NY Rangers hemma med 5-1 (2-0, 2-0, 1-1).

Det här ger dock inga förändringar i tabellen. Vegas Golden Knights ligger kvar på andra plats i tabellen, och NY New York Rangers är i fortsatt serieledning. Två poäng skiljer nu lagen åt.

I början av matchen var Vegas starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Jonathan Marchessault och Ivan Barbashev. Vegas gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Ivan Barbashev och Keegan Kolesar.

NY Rangers reducerade dock till 4-1 genom Mika Zibanejad efter 20.38 av perioden. Vegas punkterade matchen med ett 5-1-mål med 1.27 kvar att spela genom Brett Howden framspelad av Mark Stone. Det fastställde slutresultatet till 5-1.

Vegas har tre segrar och två förluster och 12–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan NY Rangers har två vinster och tre förluster och 12–16 i målskillnad.

Söndag 21 januari spelar Vegas hemma mot Pittsburgh 04.00 och NY Rangers mot Los Angeles borta 04.30 i Crypto.com Arena.