Tuff match slutade med seger för Edmonton mot Arizona Coyotes

Det svängde i matchen i NHL mellan Arizona Coyotes och Edmonton i ASU Multi-Purpose Arena. Hemmalaget Arizona Coyotes hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Edmonton vände matchen och vann till slut med 6-3.

I en tidigare match samma dag förlorade Arizona Coyotes på bortaplan mot Colorado med 3-4.

Edmonton Oilers började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.16 slog Leon Draisaitl till framspelad av Connor McDavid och Evan Bouchard.

Arizona Coyotes kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.17 gjorde Nick Bjugstad mål assisterad av Lawson Crouse och Matt Dumba.

Edmonton tog ledningen på nytt efter 6.12, när Mattias Janmark fick träff på pass av Brett Kulak och Vincent Desharnais.

Efter 2.54 i andra perioden slog Clayton Keller till, på pass av Nick Schmaltz och Sean Durzi och kvitterade för Arizona Coyotes.

Nick Bjugstad gjorde dessutom 3-2 efter 10.56 framspelad av Clayton Keller.

Edmonton gjorde dock fyra raka mål i tredje perioden och gick från underläge 3-2 till ledning med 3-6. Foegeles 3-6-mål kom med 01.09 kvar av matchen. Därmed tog laget en säker seger.

Edmontons Leon Draisaitl stod för tre poäng, varav ett mål och Evan Bouchard hade tre assists.

Arizona Coyotes har fem förluster och 11–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Edmonton har tre vinster och två förluster och 21–20 i målskillnad.

Det här betyder att Arizona Coyotes är kvar på sjunde plats, och Edmonton stannar på tredje plats, i tabellen.

På torsdag 22 februari 04.00 spelar Arizona Coyotes hemma mot Toronto, och Edmonton hemma mot Boston.