Tråkiga bilderna: Svensken skadad i premiären

Adam Boqvist hade ett tufft fjolår med stora skadeproblem. I premiären med sitt nya lag Florida Panthers åkte backen på en ny tung smäll – och klev av.

Det har varit ett hassel med skador för Adam Boqvist de senaste säsongerna. Svensken har haft det svårt att få till hela säsonger och kommer senast från en jobbig säsong med Columbus där det bara blev 35 matcher.

I sitt nya lag Florida har backen nu spelat till sig en ordinarie plats i laget – men fick kliva av skadad redan i premiären.

Det efter att ha tagit en puck i ansiktet när Boston försökte rensa pucken ur egen zon. Händelsen inträffade i den första perioden med bara minuter kvar att spela och det var också det sista vi såg av honom den här matchen. Det återstår nu att se exakt hur illa pucken tog och hur lång frånvaro det blir den här gången. Efter matchen bekräftade tränaren Paul Maurice att de ska titta närmare på skadan under onsdagen.

Se situationen i spelaren nedan!

Vacker assist av Jesper Boqvist

Matchen slutade 6-4 till Florida Panthers. De regerande mästarna satte gasen i botten tidigt och släppte aldrig på pedalen. Laget klev ifrån till 5-1 i den andra perioden och kunde därefter kontrollera hem segern.

Även storebror Jesper Boqvist hamnade i fokus för en mycket fin assist fram till just 5-1. Den svenska centern dansade sig fram innan han gav Jonah Gadjovich ett öppet mål.