Toronto slog Dallas efter William Nylanders dubbel

Det blev Toronto som gick segrande ur mötet med Dallas i NHL på hemmaplan, med 5-4 (1-2, 2-0, 2-2).

Segern var Toronto Maple Leafs fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Toronto inledde bäst och tog ledningen genom William Nylander efter 6.39, men Dallas Stars kvitterade genom Jamie Benn. Och Dallas hann också ta ledningen, genom Evgenii Dadonov. Efter 3.34 i andra perioden slog John Tavares till, framspelad av William Nylander och kvitterade för Toronto.

Auston Matthews gjorde dessutom 3-2 efter 12.37 på pass av John Tavares.

11.05 in i tredje perioden nätade Dallas Evgenii Dadonov ännu en gång och kvitterade för Dallas.

11.37 in i perioden slog Mitchell Marner till framspelad av Auston Matthews och Matthew Knies och gav laget ledningen för Toronto.

Efter 11.57 nätade William Nylander återigen framspelad av John Tavares och ökade ledningen för Toronto.

Dallas reducerade till 5-4 med 1.25 kvar att spela genom Wyatt Johnston framspelad av Miro Heiskanen och Mason Marchment. Men mer än så orkade Dallas inte med.

Torontos William Nylander stod för två mål och ett assist och John Tavares gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Toronto med 15–10 och Dallas med 20–17 i målskillnad. Det här var Torontos 13:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Dallas tolfte uddamålsförlust.

Torontos nya tabellposition är tredje plats, medan Dallas är på andra plats.

I nästa omgång har Toronto Ottawa borta i Canadian Tire Centre, söndag 11 februari 01.00. Dallas spelar borta mot Montreal lördag 10 februari 19.00.