Tampa Bay vann på bortaplan mot Montreal

Tampa Bay vann borta mot Montreal i NHL. Matchen på fredagen slutade 4-7 (1-2, 1-4, 2-1).

Segern var Tampa Bay Lightning femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Montreal Canadiens inledde bäst och tog ledningen genom Joel Armia efter 2.36, men Tampa Bay kvitterade genom Nicholas Paul. Och Tampa Bay hann också ta ledningen, genom Michael Eyssimont. Även i andra perioden var det bortalaget som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 2-6.

I tredje perioden var det i stället Montreal som hade greppet. Laget vann perioden med 2-1 men Tampa Bay kunde hålla undan och vinna matchen med 7-4.

Tampa Bays Nikita Kucherov stod för tre poäng, varav ett mål och Steven Stamkos gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Montreal stannar därmed på åttonde och sista plats, och Tampa Bay på fjärde plats, i tabellen.

Söndag 7 april 01.00 spelar Montreal hemma mot Toronto. Tampa Bay möter Pittsburgh borta i PPG Paints Arena lördag 6 april 19.00.