Tampa Bay fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för Tampa Bay i NHL. På fredagen mötte laget Minnesota i Amalie Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Minnesota blev 7-3 (1-1, 3-2, 3-0).

Tampa Bay har skapat en skön vinnarkänsla i Amalie Arena. Segern mot Minnesota betyder att laget har vunnit fem raka matcher på hemmaplan.

Minnesota tog ledningen efter 5.17, genom Joel Eriksson Ek på pass av Brock Faber och Jake Middleton.

Tampa Bay kvitterade till 1-1 efter 6.12, när Victor Hedman fick träff framspelad av Brayden Point och Nikita Kucherov.

Laget tog också ledningen efter 20.16, genom Anthony Cirelli assisterad av Brayden Point och Victor Hedman.

Tampa Bay gjorde 3-1 genom Waltteri Merela efter 3.20 i andra perioden.

Minnesota reducerade dock till 3-2 genom Marco Rossi efter 10.52 av perioden.

Efter 12.41 gjorde Tampa Bay 4-2 genom Brayden Point och tog ett rejält grepp om matchen.

Minnesota gjorde 4-3 genom Jake Middleton efter 19.45 av perioden. I tredje perioden var Tampa Bay starkast och gick från 4-3 till 7-3 genom mål av Steven Stamkos, Mikey Eyssimont och Anthony Cirelli och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.8 kvar att spela.

Victor Hedman gjorde ett mål för Tampa Bay och tre målgivande passningar, Nikita Kucherov hade tre assists, Brayden Point stod för ett mål och två assists och Anthony Cirelli gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Resultatet innebär att Tampa Bay ligger kvar på femte plats och Minnesota på sjunde plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 20 januari. Då möter Tampa Bay Buffalo i KeyBank Center 18.30. Minnesota tar sig an Florida borta 01.00.