Straffar avgjorde – Pittsburgh vann mot Montreal

Montreal spelade mot Pittsburgh hemma i en riktigt jämn match i NHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Pittsburgh avgöra till 4-3 (1-3, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0). Jansen Harkins blev hjälte i straffläggningen.

Montreal Canadiens hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.26 genom David Savard, och gick upp till 2-0 innan Pittsburgh Penguins svarade.

I periodpausen hade Montreal ledningen med 3-1. Efter 5.43 i andra perioden slog Jake Guentzel till, på pass av Sidney Crosby och Erik Karlsson och reducerade åt Pittsburgh.

Sidney Crosby gjorde dessutom 3-3 efter 11.02 framspelad av Erik Karlsson och Evgeni Malkin.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I straffläggningen var det Pittsburgh som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Jansen Harkins för.

Sidney Crosby gjorde två mål för Pittsburgh och spelade dessutom fram till ett mål.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Montreal med 11–14 och Pittsburgh med 11–13 i målskillnad. Det här var Montreals åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Pittsburghs tredje uddamålsseger.

Montreal stannar därmed på sjätte plats, och Pittsburgh på sjunde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Montreal är NY Islanders. Pittsburgh tar sig an Toronto borta. Båda matcherna spelas söndag 17 december 01.00.