Straffar avgjorde – Nashville vann mot Washington

Washington spelade mot Nashville hemma i en riktigt jämn match i NHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Nashville avgöra till 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0). Gustav Nyquist blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Nashville startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Luke Evangelista och Roman Josi innan Washington svarade och gjorde 2-1 genom Beck Malenstyn. Efter 14.59 i andra perioden nätade Alex Ovechkin, på pass av Dylan Strome och Aliaksei Protas och kvitterade för Washington. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I straffläggningen var det Nashville som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Gustav Nyquist för.

Det här var Washingtons sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nashvilles tionde uddamålsseger.

Det här betyder att Washington nu ligger på femte plats i tabellen, och Nashville är på fjärde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 3 januari. Då möter Washington Pittsburgh i PPG Paints Arena 01.30. Nashville tar sig an Chicago hemma 02.00.