Seattles segersvit bruten: “Har visat vad vi kan göra”

Anförda av Sidney Crosby kunde Pittsburgh Penguins under måndagskvällen besegra Seattle Kraken med 3–0. Därmed bröts Seattles nio matcher långa segersvit.
– Vi har visat vad vi kan göra, säger Krakens forward Jaden Schwartz.

Seattle Kraken har fått en flygande start på 2024.

Inför nattens match mot Pittsburgh Penguins hade laget inkasserat nio raka segrar, klubbens längsta segersvit någonsin, och var tillsammans med Edmonton Oilers det enda obesegrade laget under det nya året.

“Visat vad vi kan göra”

Den segersviten kom under måndagskvällen till vägs ände, då Pittsburgh Penguins anförda av Sidney Crosby blev för svåra på bortais. Penguins vann med 3–0 efter att Crosby noterats för två mål.

– Den här sviten har gett oss momentum. Vi har visat vad vi kan göra när vi spelar och håller oss till den plan vi satt upp. Under säsongen kommer vi ha toppar och dalar. Det gäller bara att rida på det momentum man kan bygga upp vid segrarna, säger Krakens forwad Jaden Schwartz.

Larsson lämnade matchen

Den senaste tidens segersvit har tagit Kraken raka vägen in i slutspelsracet, där man just nu har samma poäng som minst lika formstarka Edmonton Oilers som innehar den sista Wild Card-platsen i den västra konferensen.

Kraken tvingades klara sig André Burakovsky, som skadade sig i helgens match mot Columbus, medan Adam Larsson lämnade matchen med en sjukdom efter att ha spelat fyra minuter i den första perioden.

Pittsburgh Penguins – Seattle Kraken 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)
Pittsburgh: Sidney Crosby 2 (26), Drew O'Connor (6).