Seattle vinnare mot Philadelphia – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan Seattle och Philadelphia i NHL slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0). Justin Schultz stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Seattle.

Det här innebär att Seattle nu har fyra segrar i följd i NHL.

Philadelphia tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Travis Konecny på pass av Scott Laughton och Travis Sanheim.

Andra perioden blev mållös. 5.49 in i tredje perioden nätade Seattles Vince Dunn framspelad av Oliver Bjorkstrand och Alexander Wennberg och kvitterade för Seattle. I förlängningen tog det 2.35 innan Seattle också avgjorde till 2-1. Stor matchhjälte blev Justin Schultz, framspelad av Oliver Bjorkstrand och Yanni Gourde.

Det här var Seattles nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Philadelphias nionde uddamålsförlust.

Det här betyder att Philadelphia ligger på andra plats i tabellen, och Seattle är på fjärde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är måndag 1 januari. Då möter Seattle Vegas i T-Mobile Park 21.00. Philadelphia tar sig an Calgary borta 02.00.