San Jose avgjorde tät match mot Winnipeg i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget San Jose och gästande Winnipeg var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde San Jose och vann matchen i NHL med 2-1 (1-1, 0-0, 1-0).

Segermålet för San Jose stod William Eklund för 15.09 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. San Jose inledde bäst och tog ledningen genom Justin Bailey efter 9.21, men Winnipeg kvitterade genom Brenden Dillon efter 16.01.

Andra perioden blev mållös. 15.09 in i tredje perioden nätade San Joses William Eklund på pass av Mikael Granlund och Anthony Duclair och avgjorde matchen för San Jose.

San Jose har tre segrar och två förluster och 22–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Winnipeg har fyra vinster och en förlust och 14–8 i målskillnad. Det här var San Joses sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Winnipegs femte uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att San Jose nu ligger på sjunde plats. Winnipeg är på tredje plats.

I nästa omgång har San Jose Arizona Coyotes borta i ASU Multi-Purpose Arena, lördag 16 december 03.00. Winnipeg spelar borta mot Los Angeles torsdag 14 december 04.30.