Pittsburgh ryckte i sista perioden och vann mot Tampa Bay

Pittsburgh vann borta mot Tampa Bay i NHL med 4-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Pittsburgh avgjorde i sista perioden.

I början av matchen var Tampa Bay Lightning starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Steven Stamkos och Tanner Jeannot. Efter 8.53 i andra perioden slog Sidney Crosby till, framspelad av Jake Guentzel och reducerade åt Pittsburgh Penguins.

Drew O’Connor gjorde dessutom 2-2 efter 19.24 på pass av Evgeni Malkin och Kris Letang.

I tredje perioden gjorde Pittsburgh 2-3 efter 2.49 genom Jeff Carter. Och med bara 1.8 kvar satte målvakten Tristan Jarry avgörande 2-4 i tom kasse.

Tampa Bay stannar därmed på femte plats, och Pittsburgh på sjunde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Tampa Bay Dallas borta i American Airlines Center, lördag 2 december 20.00. Pittsburgh spelar hemma mot Philadelphia söndag 3 december 01.00.