Knapp seger för Chicago på hemmaplan mot Seattle

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Chicago i matchen mot Seattle i United Center. Laget vann onsdagens match i NHL med 4-3 (2-2, 2-0, 0-1).

Chicago Blackhawks tog ledningen efter 8.54, genom Boris Katchouk assisterad av Alex Vlasic.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 10.23, när Jason Dickinson fick träff framspelad av Isaak Phillips och Joey Anderson.

Efter 14.43 i första perioden nätade Matty Beniers, på pass av Jared McCann och reducerade åt Seattle.

Seattle Kraken kvitterade till 2-2 efter 19.23, genom Alexander Wennberg på pass av Adam Larsson och Philipp Grubauer.

Chicago startade andra perioden bäst och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Tyler Johnson och MacKenzie Entwistle. 6.52 in i tredje perioden nätade Seattles Tye Kartye framspelad av Matty Beniers och reducerade för Seattle. Fler mål än så blev det inte för Seattle.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Chicago med 15–20 och Seattle med 18–17 i målskillnad. Det här var Chicagos tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Seattles sjunde uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Chicago på åttonde och sista plats och Seattle på femte plats.

Chicago möter Detroit i nästa match borta fredag 1 december 01.00. Seattle möter samma dag Toronto borta.