Ekholms jättematch: “Sällan fått en bättre passning”

Mattias Ekholm klev fram för Edmonton i 3-2-segern mot Detroit. Backen assisterade Leon Draisaitl två gånger om – som då passade på att hylla svensken.
– Det där var en “all-world” passning, säger stjärnan till NHL.com efter att ha blivit serverad ett mål.

(AP Photo/Wilfredo Lee)

Edmonton vann med 3-2 mot Detroit efter att Leon Draisaitl avgjort på övertiden. Den tyska superstjärnan blev framspelad av Mattias Ekholm och kunde raka in pucken i ett tomt mål.

Och efter matchen var Draisaitl nöjd med sin svenska lagkamrat och dennes framspelning till avgörandet.

– Jag har sällan fått en bättre passning eller ett enklare avslut än det där. Det där var en “all-world” passning.

Mattias Ekholm med två assist

Leon Draisaitl själv hade två mål och en assist i matchen samtidigt som den svenska backveteranen stod för två assist. Ekholm hade nämligen även en assist till Edmontons 2-2-mål av Evan Bouchard i den tredje perioden.

Det var annars Detroit som förde matchen och tog ledningen två gånger om. Där Patrick Kane var deras ledande spelare med två assist. Målen stod JT Compher och Andrew Copp för.

34-åringen från Borlänge har nu inlett säsongen med sju poäng på de inledande nio matcherna. Det samtidigt som han har spelat en bra bit över 20 minuter i alla matcher utom en.