Hattrick av Filip Forsberg när Nashville slog Buffalo

Filip Forsberg stod för ett hattrick när Nashville besegrade Buffalo på hemmaplan i NHL med 4-2 (2-1, 0-0, 2-1). Luke Evangelista gjorde också ett mål för segrarna, målen för Buffalo gjordes av Bowen Byram och Owen Power.

Segern var Nashville Predators nionde på de senaste tio matcherna.

Nashville började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.53 slog Filip Forsberg till framspelad av Roman Josi och Gustav Nyquist.

Buffalo Sabres kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.23 nätade nyförvärvet Bowen Byram, som kom till Sabres från Colorado i en trejd härom dagen, på pass av Rasmus Dahlin och Peyton Krebs.

Nashville tog ledningen på nytt efter 16.15, när Luke Evangelista fick träff assisterad av Mark Jankowski och Tommy Novak.

Andra perioden blev mållös. Nashville gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 2-1 till 4-1, båda målen av Filip Forsberg. Det rycket avgjorde matchen.

Owen Power reducerade förvisso, men närmare än 4-2 kom inte Buffalo. Nashville tog därmed en stabil seger.

Nashvilles Filip Forsberg gjorde tre mål och Gustav Nyquist hade tre assists.

Nashville stannar därmed på fjärde plats, och Buffalo på sjätte plats, i tabellen.

Nashville möter Columbus i nästa match borta lördag 9 mars 18.30. Buffalo möter samma dag Edmonton hemma.