Förlängningsseger för Pittsburgh mot Vancouver

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Pittsburgh avgöra den jämna matchen borta mot Vancouver i NHL. Slutresultatet blev 3-4 (2-0, 1-2, 0-1, 0-1). Matchhjälte blev Erik Karlsson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

I början av matchen var Vancouver Canucks starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Nils Höglander och Brock Boeser. Efter 2.12 i andra perioden slog Rickard Rakell till, framspelad av Sidney Crosby och reducerade åt Pittsburgh Penguins.

Rickard Rakell gjorde dessutom 2-2 efter 9.43 på pass av Sidney Crosby och Evgeni Malkin.

Vancouvers J.T. Miller gjorde 3-2 efter 10.13 framspelad av Elias Pettersson och Thatcher Demko.

9.48 in i tredje perioden slog Lars Eller till på pass av Valtteri Puustinen och Kris Letang och kvitterade för Pittsburgh. I förlängningen tog det 1.42 innan Pittsburgh också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Erik Karlsson, framspelad av Lars Eller och Reilly Smith.

Det här var Vancouvers tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Pittsburghs nionde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Pittsburgh nu ligger på sjätte plats. Vancouver leder fortfarande serien, tio poäng före Vegas.

Vancouver möter Los Angeles i nästa match hemma fredag 1 mars 04.00. Pittsburgh möter samma dag Seattle borta.