Elias Pettersson stor matchhjälte när Vancouver slog Buffalo

Vancouver tog till slut hem segern mot Buffalo i matchen hemma i Rogers Arena på onsdagen. Matchen i NHL slutade 3-2 (1-0, 1-0, 1-2).

Vancouver Canucks tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Conor Garland assisterad av Quinn Hughes och Elias Pettersson. Efter 13.48 i andra perioden nätade Elias Pettersson, och gjorde 2-0. Efter 9.23 av matchen kunde Rasmus Dahlin göra 2-1 för Buffalo Sabres.

Vancouver utökade ledningen igen, på nytt genom Elias Pettersson med 1.51 kvar i perioden i tredje perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Buffalo reducerade dock till 3-2 genom Rasmus Dahlin när bara en minut återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Vancouvers Elias Pettersson stod för två mål och ett assist.

Det här var Vancouvers 16:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Buffalos 15:e uddamålsförlust.

Vancouver stannar därmed i serieledning, och Buffalo på sjätte plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 22 mars. Då möter Vancouver Montreal i Rogers Arena 03.00. Buffalo tar sig an Edmonton borta 02.00.