Efterlängtad seger för NY Islanders – bröt förlustsviten mot Calgary

Det har varit en tung period med sju förluster i rad för NY Islanders i NHL. Men borta mot Calgary bröts den tuffa sviten. Det blev 4-5 (1-1, 1-2, 2-1, 0-0, 0-1) efter straffar i matchen i Scotiabank Saddledome.

Calgary tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Martin Pospisil assisterad av Nazem Kadri och Connor Zary. Efter 4.01 i andra perioden slog Kyle Palmieri till, framspelad av Bo Horvat och Noah Dobson och kvitterade för NY Islanders.

Mathew Barzal gjorde dessutom 1-2 efter 8.06.

3.12 in i tredje perioden nätade Calgarys MacKenzie Weegar framspelad av Connor Zary och Nazem Kadri och kvitterade för Calgary.

3.32 in i perioden slog Brock Nelson till på pass av Pierre Engvall och Sebastian Aho och gav laget ledningen för NY Islanders.

Efter 13.43 nätade Yegor Sharangovich och kvitterade för Calgary.

NY Islanders gjorde dock två mål och gick från 3-3 till 3-5, målen av Oliver Wahlstrom och Hudson Fasching, och punkterade matchen.

Blake Coleman reducerade förvisso, men närmare än 4-5 kom inte Calgary.

Calgary har två vinster och tre förluster och 16–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan NY Islanders har en vinst och fyra förluster och 13–20 i målskillnad. Det här var Calgarys fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även NY Islanders fjärde uddamålsseger.

NY Islanders ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Calgary är på sjätte plats.

Calgary tar sig an Seattle i nästa match borta tisdag 21 november 04.00. NY Islanders möter Philadelphia hemma torsdag 23 november 01.30.