Edmonton avgjorde i straffläggningen borta mot Los Angeles

Det blev en riktigt tajt match när Los Angeles tog emot Edmonton i NHL. Matchen avgjordes först efter straffar, där Edmonton var starkast, och slutresultatet blev därmed 2-3 (2-0, 0-2, 0-0, 0-0, 0-1). Derek Ryan blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

I och med detta har Edmonton fyra raka segrar i NHL.

I början av matchen var Los Angeles starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Kevin Fiala och Adrian Kempe. Efter 5.35 i andra perioden slog Connor McDavid till, och reducerade åt Edmonton.

Leon Draisaitl gjorde dessutom 2-2 efter 15.30 på pass av Connor McDavid.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I straffläggningen var det Edmonton som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Derek Ryan för.

Det här var Los Angeles åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Edmontons femte uddamålsseger.

Det här betyder att Los Angeles ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Edmonton på femte plats.

Nästa motstånd för Los Angeles är Toronto. Lagen möts onsdag 3 januari 04.30 i Crypto.com Arena. Edmonton tar sig an Anaheim Ducks borta måndag 1 januari 02.00.