Colorado ny serieledare efter 3-1 mot San Jose

Det blev 3-1 (1-0, 0-1, 2-0) hemma när Colorado vände och vann mot San Jose i måndagens match. Därmed är laget serieledare i NHL, en poäng före Dallas, efter 37 spelade matcher. Dallas har dock två matcher mindre spelade. San Jose ligger på åttonde plats i tabellen.

Segern var Colorados fjärde på de senaste fem matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

Colorado tog ledningen efter 6.58, genom Mikko Rantanen framspelad av Nathan MacKinnon och Valeri Nichushkin. Efter 16.57 i andra perioden nätade Tomas Hertl, på pass av Mikael Granlund och Calen Addison och kvitterade för San Jose. Tredje perioden var länge mållös. Colorado gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål på 2.21 i slutet av perioden av Valeri Nichushkin och Josh Manson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.7 kvar att spela.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 3 januari. Då möter Colorado NY Islanders i Ball Arena 03.00. San Jose tar sig an Detroit hemma 04.30.