Calgary starkast – avgjorde i förlängningen mot Seattle

Matchen mellan Seattle och Calgary i NHL slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Calgary avgöra till 4-3 (2-1, 0-2, 1-0, 1-0). Matchhjälte blev Rasmus Andersson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Calgary Flames startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.16 slog Elias Lindholm till framspelad av Rasmus Andersson och MacKenzie Weegar.

Seattle Kraken kvitterade till 1-1 efter 8.42, när Vince Dunn hittade rätt assisterad av Alexander Wennberg.

Calgary tog ledningen på nytt efter 11.40, när Jonathan Huberdeau slog till på pass av Rasmus Andersson och Nazem Kadri.

Efter 8.20 i andra perioden nätade Jordan Eberle, framspelad av Vince Dunn och Yanni Gourde och kvitterade för Seattle.

Jared McCann gjorde dessutom 3-2 efter 10.23 på pass av Adam Larsson.

15.57 in i tredje perioden nätade Calgarys Andrew Mangiapane på pass av Noah Hanifin och Chris Tanev och kvitterade för Calgary. I förlängningen tog det 3.28 innan Calgary också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Rasmus Andersson.

Rasmus Andersson gjorde ett mål för Calgary och spelade fram till två mål.

Det här var Seattles sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Calgarys tredje uddamålsseger.

För Seattle gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Calgary är på sjätte plats.

I nästa match, torsdag 23 november, har Seattle San Jose hemma i Climate Pledge Arena 04.00, medan Calgary spelar borta mot Nashville 03.00.