Calgary starkast – avgjorde i förlängningen mot Arizona Coyotes

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Calgary avgöra den jämna matchen hemma mot Arizona Coyotes i NHL. Slutresultatet blev 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0). Stor matchhjälte med bara 17 sekunder kvar i förlängningen blev Yegor Sharangovich som satte det avgörande målet.

Det här innebär att Calgary nu har fyra segrar i följd i NHL.

Första perioden blev mållös. Det var först 8.22 in i andra perioden som Arizona Coyotes tog ledningen genom Sean Durzi assisterad av Clayton Keller och Nick Schmaltz.

6.37 in i tredje perioden slog Logan Cooley till framspelad av Sean Durzi och Clayton Keller och ökade ledningen för Arizona Coyotes.

8.54 in i perioden nätade Calgarys Blake Coleman framspelad av Rasmus Andersson och reducerade för Calgary.

Efter 9.56 slog Nazem Kadri till på pass av Martin Pospisil och kvitterade för Calgary.

I förlängningen tog det 4.43 innan Calgary också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Yegor Sharangovich, på pass av Nazem Kadri och Elias Lindholm.

Det här var Calgarys åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Arizona Coyotes åttonde uddamålsförlust.

Calgary ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Arizona Coyotes är på femte plats.

Fredag 19 januari möter Calgary Toronto hemma 03.00 och Arizona Coyotes möter Vancouver borta 04.00.