Brock Boeser fixade segern för Vancouver i matchen mot Columbus

Det blev ett hattrick för Vancouvers Brock Boeser i matchen mot Columbus i NHL. Vancouver vann på hemmaplan med 5-4 (0-0, 1-4, 3-0, 1-0) efter förlängning. Elias Pettersson gjorde dom andra två målen för segrarna, målen för Columbus gjordes av Jake Bean, Sean Kuraly, Kirill Marchenko och Alexandre Texier.

Segermålet för Vancouver stod Elias Pettersson för 4.01 in i förlängningen.

Segern var Vancouvers fjärde på de senaste fem matcherna.

Den första perioden slutade 0–0. Columbus tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.30 genom Alexandre Texier, och gick upp till 0-2 innan Vancouver svarade.

Segern skrevs till slut till 1-4 för Columbus. 1.11 in i tredje perioden slog Elias Pettersson till på pass av J.T. Miller och Quinn Hughes och reducerade för Vancouver.

Efter 3.24 i tredje perioden reducerade Vancouver på nytt genom Brock Boeser framspelad av Quinn Hughes och Pius Suter.

Efter 6.27 nätade Brock Boeser ännu en gång framspelad av Elias Pettersson och J.T. Miller och kvitterade för Vancouver.

I förlängningen tog det 4.01 innan Vancouver också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Elias Pettersson, framspelad av Brock Boeser och Quinn Hughes.

Vancouvers Brock Boeser stod för tre mål och ett assist, Elias Pettersson gjorde två mål och ett målgivande pass, Quinn Hughes hade tre assists och J.T. Miller hade tre assists.

Det här var Vancouvers tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Columbus 15:e uddamålsförlust.

Det här betyder att Vancouver är kvar i serieledning, och Columbus stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

Vancouver tar sig an Carolina i nästa match borta onsdag 7 februari 01.00. Columbus möter Seattle borta måndag 29 januari 03.00.