Boston ny serieledare efter seger mot Dallas

Boston slog Dallas hemma med 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0) efter straffar och är ny serieledare i NHL efter 56 spelade matcher, en poäng före Florida. Florida har dock en match mindre spelad. Dallas ligger på första plats i tabellen.

Boston Bruins hade före måndagens hemmamatch fyra förluster i rad.

Första perioden var jämn. Boston inledde bäst och tog ledningen genom Jesper Boqvist efter 4.01, men Dallas Stars kvitterade genom Wyatt Johnston efter 11.13. Efter 1.10 i andra perioden gjorde Dallas 1-2 genom Ryan Suter.

Tidigt i perioden av perioden kunde Justin Brazeau kvittera till 2-2 för Boston. Dallas gjorde 2-3 genom Esa Lindell efter 10.44 i tredje perioden.

Boston gjorde 3-3 genom David Pastrnak med 1.43 kvar att spela av matchen. I straffläggningen var det Boston som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Charlie McAvoy för.

Det här var Bostons nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Dallas 14:e uddamålsförlust.

Nästa motstånd för Boston är Edmonton. Lagen möts torsdag 22 februari 04.00 i Rogers Place. Dallas tar sig an NY Rangers borta onsdag 21 februari 01.00.