Vegas segrade i toppmötet – Keegan Kolesar hjälte

Vegas tog emot Ottawa i lördagens toppmöte i NHL. Och det slutade med seger för hemmalaget Vegas, som besegrade Ottawa med 6-4 (2-3, 1-1, 3-0).

Vinsten mot Ottawa innebär att Vegas har fem segrar i rad på hemmaplan.

Ottawa tog ledningen efter 12.23, genom Claude Giroux assisterad av Nick Jensen och Drake Batherson.

Vegas kvitterade till 1-1 efter 17.32, när Nicolas Roy slog till framspelad av Tanner Pearson och Alex Pietrangelo.

Laget tog också ledningen efter 17.44, genom Nicolas Hague på pass av Alexander Holtz.

Ottawa kvitterade till 2-2 efter 18.34, när Drake Batherson hittade rätt assisterad av Tim Stutzle. Målet var Drake Bathersons femte i NHL.

Efter 6.41 i andra perioden gjorde Vegas 3-2 genom Ivan Barbashev.

Ottawa gjorde 3-3 genom Adam Gaudette med 2.13 kvar att spela av perioden. Vegas stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 3-3 till 6-3 på bara 2.05.

Adam Gaudette reducerade förvisso, men närmare än 6-4 kom inte Ottawa. Vegas tog därmed en säker seger.

Vegas Alex Pietrangelo hade tre assists.

För Vegas gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Ottawa är på fjärde plats.

Söndag 27 oktober 03.00 spelar Vegas hemma mot San Jose. Ottawa möter Colorado borta i Ball Arena måndag 28 oktober 02.00.