Centern blev stor hjälte för Växjö

Det blev en riktigt spännande match när Växjö mötte Linköping i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Växjö var starkast, och segerresultatet blev därmed 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte med bara 42 sekunder kvar i förlängningen blev Dylan McLaughlin som gjorde det avgörande målet.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Brian Cooper efter 2.16, men Linköping kvitterade genom Linus Hultström efter 7.13. Linköping gjorde 1-2 genom Remi Elie efter 4.28 i andra perioden.

Växjö gjorde 2-2 genom Victor Stjernborg efter 10.53 av perioden. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 4.18 innan Växjö också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Dylan McLaughlin, framspelad av Manuel Ågren och Emil Larmi.

Växjö har tre segrar och två förluster och 12–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Växjös andra uddamålsseger den här säsongen.

Växjö ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Linköping ligger på åttonde plats.

Nästa motstånd för Växjö är Timrå. Linköping tar sig an Färjestad hemma. Båda matcherna spelas torsdag 3 oktober 19.00.