Vancouver tog ny seger i serien mot Nashville

Vancouver har nu greppet om serien mot Nashville i NHL Åttondelsfinal, efter vinst på bortaplan med 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 1-0) efter förlängning. Därmed leder Vancouver matchserien med 3-1, och behöver bara en seger till för att ta sig till kvartsfinal.

Segermålet för Vancouver stod Elias Lindholm för 1.02 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Vancouver inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Brock Boeser efter 2.55, men Nashville kvitterade genom Mark Jankowski bara tre minuter senare. I andra perioden var det Nashville som dominerade och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Gustav Nyquist och Filip Forsberg. Men Vancouver stod för en grym upphämtning till 3-3 med två mål på bara 2.41. Brock Boeser gjorde 3-2 efter 17.11 och samme Boeser fullbordade comebacken efter 19.52. I förlängningen tog det 1.02 innan Vancouver också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Elias Lindholm.

Brock Boeser gjorde tre mål för Vancouver och J.T. Miller hade tre assists.

Lagen möts igen på onsdag 04.00, i Rogers Arena.