Valbo J20 utklassade Malung på bortaplan

Valbo J20 dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Malung i J20 Region väst herr med hela 7-1 (1-0, 4-0, 2-1).

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Valbo J20:s Olle Bjälkefors, som stod för hela fyra mål i matchen.

Segern var Valbo J20:s fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Valbo J20 starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Elias Tegelberg och Olle Bjälkefors. Valbo J20 stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-2 till 0-5 på bara 6.04. Valbo J20 gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 0-5 till 0-7, målen av Olle Bjälkefors och Felix Åkerson, och punkterade matchen.

Arvid Läth reducerade förvisso, men närmare än 1-7 kom inte Malung. Valbo J20 tog därmed en säker seger.

Olle Bjälkefors gjorde fyra mål för Valbo J20 och spelade fram till ett mål och Emil Hedin hade tre assists.

Det här betyder att Malung är kvar på sjunde plats, och Valbo J20 stannar på andra plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Malung är Strömsbro. Lagen möts lördag 12 oktober 16.00 i Malungs Ishall. Valbo J20 tar sig an Orsa hemma onsdag 9 oktober 19.00.