Nyförvärvet tvåmålsskytt i Moras seger

Mora vann mot gästande Vimmerby i Hockeyallsvenskan. 5-2 (1-1, 2-1, 2-0) slutade fredagens match.

Todd Burgess levererade två mål i vinsten. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Segern var Moras fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Första perioden var jämn. Vimmerby inledde bäst och tog ledningen genom Martin Pärna efter 8.13, men Mora kvitterade genom Martin Johnsen bara två minuter senare. Mora hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 11.31 genom Todd Burgess, och gick upp till 3-1 innan Vimmerby svarade.

Slutresultatet blev 4-2 i Moras favör. Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 50 sekunder kvar att spela återigen genom Todd Burgess framspelad av Ludvig Levinsson och Roope Laavainen.

Todd Burgess gjorde två mål för Mora och spelade dessutom fram till ett mål och Martin Johnsen stod för ett mål och två assists.

Mora stannar därmed på sjätte plats, och Vimmerby på tionde plats, i tabellen.

Mora möter Nybro i nästa match hemma onsdag 9 oktober 19.00. Vimmerby möter samma dag AIK borta.

TV: Norge på frammarsch som hockeynation